PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

11 March 2009

TARIKH-TARIKH PEPERIKSAAN TAHUN 2009

Tarikh Peperiksaan yang dijadualkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) ialah seperti berikut. Linknya:
Semoga sambungan ini akan memudahkan semua pihak sekolah yang tidak mahu mencari di laman LPM

EDUWEBTV PERINGKAT DAERAH HULU SELANGOR

Pada hari ini lengkaplah kursus Eduwebtv peringkat daerah Hulu Selangor untuk kumpulan ke-3. Dengan ini lengkaplah 64 buah sekolah daerah ini mendapat latihan. Semoga kursus pendedahan ini akan memastikan kemahiran guru dapat dikembangkan di peringkat sekolah.

Kita berharap semua guru yang hadir dapat menimba ilmu dan kemahiran yang baik dalam hal ICT. Semoga kursus ini akan menghasilkan impak kepada semua murid yang terdapat di sekolah.

KURSUS PROGRAM KECEMERLANGAN AKADEMIK SELANGOR

Assalamualaikum...
Pada hari ini, Rabu, 11.03.2009, Hulu Selangor telah berjaya selesaikan kursus berkaitan untuk kumpulan sekolah pertama, iaitu:
1. Sekolah Menengah.
2. SJK Tamil.
3. SJK Cina.

Kursus ini dilaksanakan selama satu hari mulai 8.00 pagi hingga 5.00 petang. Saya imgin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua Jurulatih Utama SAP-HC dan Guru Cemerlang, Tn Hj Zainal Sudin kerana telah berjaya menyampaikan slot dan maklumat dalam kursus ini.

Kepada semua Penolong Kanan dan guru SAP-HC yang hadir harap dapat laksanakan kursus seperti ini di peringkat sekolah. Saya berharap program ini dapat menjadikan pengajaran dan pembelajaran di sekolah lebih berkesan dan berfokus.