PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

31 December 2008

LAUTAN BUDI SEMARAK KASIH

Assalamualaikum....

Pada 30 Disember 2008, sebelah pagi, 8.30 pagi saya berkesempatan menghadiri mesyuarat guru pertama SMK Syed Mashor. Terima kasih diucapkan kepada Pengetua, Penolong Kanan dan semua guru yang dapat menerima kehadiran saya pada pagi tersebut.

Saya berkesempatan untuk bercakap (ucapan) kepada semua guru pada pagi tersebut. Pada pagi ini juga keputusan PMR diumumkan. Saya segera balik ke pejabat untuk melihat keputusan yang telah keluar. Keputusan daerah tidak begitu baik. Walau bagaimanapun kita terpaksa menerimanya, dengan harapan semua sekolah akan berazam untuk meningkatkannya pada sesi 2009. Saya ingin mengucapkan tahniah kepada sekolah yang meningkat dan kekal baik. Ucapan tahniah kepada SM Sains Hulu Selangor kerana mencapai keputusan yang baik kerana GPS ialah 1.02, peratusan 100.Terdapat 134 orang mendapat semua A dalam mata pelajaran, jumlah ini pasti mencecah lebih 85% daripada keseluruhan murid sekolah ini. Tahniah.

Pada hari ini, tengah hari saya, En Kamsah dan Tn Hj Suhaimi berada di Dewan Cattleya PKPS, Shah Alam kerana menghadiri majlis anjuran JPNS, iaitu LAUTAN BUDI SEMARAK KASIH.

Pada kelapangan ini saya ingin mengucapkan selamat bersara kepada semua rakan pegawai, guru dan kakitangan pendidikan di negeri Selangor yang diraikan pada hari tersebut. Ucapan ini khas saya ucapkan kepada rakan daripada PPD Hulu Selangor; Tn Hj Yusof bin Abdul Rahman dan En Mohd Radzi bin Abd Hamid yang hadir pada hari tersebut. Kepada yang tidak berkesempatan untuk hadir, selamat bersara.