PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

02 January 2009

JUMAAT TERAKHIR CUTI PERSEKOLAHAN 2008

Assalamualaikum...

Hari ini 2 Januari 2009, hari Jumaat. Sudah 2 hari kita melalui tahun 2009. Hari ini hari Jumaat terakhir bagi semua murid bercuti panjang untuk sesi persekolahan 2008.

Pasti terdapat sekolah yang akan menjalankan mesyuarat pertama mereka hari ini. Mungkin ada yang menjalankan aktiviti pendaftaran murid baru di sekolah. Selamat menjalankan aktiviti masing-masing.

Saya ingin mengucapkan selamat kmbali ke sekolah masing-masing bagi murid-murid yang masih bersekolah. Tidak lupa kepada semua guru yang masih kekal berkhidmat di daerah Hulu Selangor. Selamat datang diucapkan kepada guru-guru yang baru pindah ke daerah ini, termasuk yang baru dihantar bertugas sebagai guru pada sesi 2009.

Bagi guru-guru yang telah berpindah selamat bertugas di sekolah baru. Sebenarnya di mana-mana kita berada tidak penting. Paling penting ialah khidmat bakti kita, sepatutnya kita menjalankan tanggung jawab dengan bersungguh-sungguh dan anggap tugas kita sebagai ibadah juga. Semoga semuanya gembira di tempat baru.

Semoga sesi 2009 akan mendaatang segala pencapaian yang cemerlang kepada semua murid dan pendidik di daerah ini. Sekian terima kasih.