PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

09 March 2007

SELAMAT BERCUTI

SELAMAT BERCUTI KEPADA SEMUA GURU DI HULU SELANGOR, KHUSUSNYA GURU-GURU BIDANG TEKNIK DAN vOKASIONAL. GURU-GURU AKAN BERCUTI SELAMA SEMINGGU. SAYA PERCAYA, ATAS NAMA GURU DAN PROFESEN INI TIDAK ADA KATA CUTI SEPENUHNYA PADA KITA SEMUA. PADA MASA CUTI TETAP ADA KELAS-KELAS DIJALANKAN.

SAYA PERCAYA PENGORBANAN GURU AMAT DITUNTUT DAN AMAT DIHARGAI. SEMOGA BUKA SEKOLAH SEMULA, SELEPAS SEMINGGU AKAN MELAHIRKAN ODEA-IDEA YANG LEBIH BAIK DAN MENINGKATKAN KEMAMPUAN SEMUA GURU DALAM MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB YANG BESAR DI SEKOLAH.

SEKIAN. TERIMA KASIH. JUMPA LAGI.

Disediakan oleh:
KUTV PPDHS
09.03.2007
19 Safar 1428.

kursus peningkatan profesionalisme ekonomi asas

KURSUS TELAH BERJAYA DILAKSANAKAN PADA 08.03.2007

Tahniah kepada Panitia Ekonomi Asas kerana telah berjaya melaksanakan program pertama. Kursus bagaimana melaksanakan pengjaran & pembelajaran yang berkesan. Program ini dilaksana dan disampaikan oleh Tn Hj Zainal b Sudin, guru cemerlang DG54 Ekonomi Asas.
Semua sekolah hadir kecuali, tiada wakil daripada SMK Dato Hj Kamaruddin. Termasuk KUTV dan terdapat sekolah menghantar 2 orang wakil, seramai 18 orang menghadiri kursus ini.

Selesai kursus, sedikit masa digunakan oleh KUTV menyampaikan cara bagaimana blog boleh dibina. Program ini dijalankan di dalam makmal komputer Bestari SMK KKB. Walaupun tidak dapat dijalankan secara online kerana masalah talian/server laman blog ini sendiri, KUTV tetap berjaya menunjukkan cara secara off line. KUTV hanya menggunakan power point dan nota yang diedarkan sahaja. Semoga semua yang hadir dapat meneruskan secara online apabila balik ke rumah atau ke sekolah. Semoga, setidak-tidaknya satu blog daripada Ekonomi Asas akan terhasil.

Program seterusnya kemungkinan besar akan dijalankan pada bulan April. Semoga semuanya dapat bersedia.

Sekian, terima kasih.

Disediakan oleh:
KUTV PPDHS
09.03.2007
19 Safar 1428.