PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

20 December 2008

KEMASUKAN KE SBP DAN SMKA/KAA

Assalamualaikum..
Rasanya keputusan untuk memasuki Sekolah Bantuan Penuh, telah diumumkan. Begitu juga kemasukan ke SMKA. Tahniah kepada semua murid tahun 6 sesi 2008 yang berjaya mendapat tawaran. bagi murid-murid yang tidak mendapat tawaran, tidak bererti anda telah gagal. Ramai murid lain yang tidak pergi ke SBP dan SMKA yang masih berjaya dengan baik walau berada di sekolah harian sahaja.

Saya harap semuanya akan terus berusaha untuk belajar walau di mana kita bersekolah.

Rasanya tidak lama lagi keputusan PMR akan diumumkan. Tidak pasti bila, yang pasti masa itu akan sampai juga. Bagi murid-murid tingkatan 3 2008, berdoalah banyak-banyak terhadap Allah. Hanya itu yang boleh kita lakukan selepas berusaha keras sebelum peperiksaan tempoh hari.

Keputusan PMR itu juga akan menentukan apakah jenis aliran pelajaran yang sesuai untuk masing-masing untuk tingkatan 4. Semoga semuanya berjaya dengan cemerlang.

PERMULAAN SESI 2009

Assalamualaikum semua,
Sesi persekolahan tahun 2009 akan bermula pada 5 Januari 2009. Semua sekolah sedang bersedia untuk menghadapi sisi tersebut. Di peringkat PPD Hulu Selangor, khasnya Pengurusan Akademik berusaha untuk bergerak lebih awal. Menyuarat akan diadakan pada Disember 2008 khasnya untuk sekolah-sekolah rendah.

Mesyuarat Jawatankuasa Kurikulum Bil 1/2009 bagi sekolah Kebangsaan:

Tarikh: 22 Disember 2008. (Isnin)
Masa: 8.30 pagi.
Tempat : SK Bandar Baru Batang Kali.
Kehadiran: Semua Guru Besar dan PK Kurikulum SJK Cina dan SJK Tamil bersama PPD.

Tarikh: 23 Disember 2008. (Selasa)
Masa : 8.30 pagi.
Tempat : SK Bukit Sentosa.
Kehadiran: Semua Guru Besar dan PK Kurikulum SK bersama PPD.

Semoga semua ahli mesyuarat yang dinyatakan dapat hadir dalam mesyuarat berkaitan. Mesyuarat awal ini membolehkan sekolah menyediakan mesyuarat guru di peringkat sekolah selepas mesyuarat berkaitan.

Semoga kehadiran tuan-tuan dan puan-puan akan memastikan penmgurusan Kurikulum dapat dijalankan secara baik di peringkat sekolah.

Bagi sekolah menengah tidak dapat dijalankan lebih awal atas permintaan dan nasihat Tuan PPD sendiri. Mesyuarat peringkat sekolah menengah hanya dapat dijalankan apada awal Januari 2009, selepas keputusan PMR diumumkan.

Ini adalah maklumat pertama untuk sesi 2009 selepas lama saya tidak menulis di ruang ini.