PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

01 January 2009

MESYUARAT PANITIA MATA PELAJARAN SEKOLAH RENDAH

Assalamualaikum....

Kepada semua pengerusi panitia sekolah rendah, sebagai memenuhi hasrat kita supaya panitia bergerak awal dan tidak banyak mengganggu pengajaran & pembelajaran di sekolah, kita akan mengadakan mesyuarat panitia kita pada tahun ini sebelah petang. Mesyuarat yang melibatkan hari Isnin hingga Khamis kita kan mulakan pada pukul 2.00 petang hingga 5.30 petang. Mesyuarat pada hari Jumaat akan kita mulakan pada 2.30 petang hingga 5.30 petang.

Surat panggilan mesyuarat telah mula diedarkan bagi beberapa mesyuarat yang akan dijalankan pada bulan Januari. Selepas itu beberapa mesyuarat yang tidak sempat dijalankan pada bulan Januari akan dijalankan pada bulan Februari,

Saya berharap pihak sekolah dapat memberikan kerjasama untuk melepaskan guru-guru terbabit pada pukul 12.00 tengah hari bagi sekolah yang jauh. Guru-guru terlibat pastikan dapat bertukar kelas dengan rakan lain jika terpaksa ada kelas pada bahagian tengah hari dengan rakan lain yang tidak terlibat. Bergerak terus ke tempat mesyuarat, harap makan tengah hari terlebih dahulu kerana kita tidak menyediakan makan tengah hari. Bagi yang beragama Islam sempurnakan sembahyang masing-masing semasa perjalanan ke tempat mesyuarat atau lakukan di tempat mesyuarat, sebelum mesyuarat bermula. Saya berharap mesyuarat dapat dimulakan tepat pada 2.00 petang atau 2.30 petang pada hari Jumaat.

Bersama ini saya catatakan tarikh dan tempat mesyuarat bagi mesyuarat pada bulan Januari.

1. Pendidikan Islam 8 Januari di SK Batang Kali.
2. Bahasa Cina 9 Januari di SJK C Serendah.
3. B Melaysia SJK 9 Januari di SJK C Rasa.
4. B Inggeris SJK 9 Januari di SJK T Kuala Kubu Bharu
5. j-QAF 9 Januari di SK Batang Kali
6. B Tamil 9 Januari di SJK T Bukit Beruntung
7. B Malaysia 12 Januari di SK Gedangsa
8. B Inggeris 13 Januari di Taman Bunga Raya (1)
9. Matematik 14 Januari di SK KKB (1)
10.Sains 15 Januari di SK Bandar Baru Btg Kali
11 Kajian Tempatan 19 Januari di SK Kuala Kubu Bharu (2)
12 PJK 20 Januari di SK Bukit Beruntung
13 Muzik 21 Januari di SK lembah Beringin
14 Seni Visual 22 Januari di SK Kalumpang
15 Moral 23 Januari di SK Kuala Kubu Bharu.

Jika tidak tercatat di atas, kita akan maklumkan tarikh dan tempatnya kemudian. Jika terdapat sebarang pertanyaan tentang mesyuarat ini sila hubungi Penyelia KBSR.

TALIMAT PEMANTAUAN AWAL TAHUN SESI 2009

Assalamualaikum...

Hari ini 1 Januari 2009. Bermulalah kalender sesi 2009 kita.

Semalam, 31 Disember 2008, hari terakhir kalender 2008. Tn PPD, Tn Hj Suhaimi telah menyampaikan taklimat khas untuk menghadapi sesi persekolahan 2009 yang akan bermula pada 5 Januari 2009. Beliau menyampaikan taklimat kepada semua pengetua dan guru besar daerah Hulu Selangor. Majlis taklimat ini diadakan di dewan SMK Syed Mashor, Batang Kali.

Kita berharap pihak sekolah dapat bersedia dengan baik, mengambil tindakan yang telah digariskan supaya sesi persekolahan akan bermula dengan baik tanpa ada isu yang boleh menjejaskan semua pihak. Pastikan proses pengajaran & pembelajaran berjalan pada hari pertama persekolahan.

Semua pegawai PPD Hulu Selangor telah mendengar taklimat khas tentang pemantauan selepas taklimat pengetua dan guru besar.

Untuk makluman semua, pada tahun ini kami diminta berada di sekolah yang di pantau sepanjang sesi persekolahan sehari. jika 2 sesi kami berlu berada di sekolah dari pagi hingga ke petang.

Saya harapm kehadiran kami tidak disalah tanggap oleh pihak sekolah. Demi menjaga perjalanan sesi persekolahan kita yang lebih baik dan pasti kita perlu membuat pemantauan yang sebegitu rupa.

Pada hari pertama 2009 (5 Januari), saya dijadualkan berada di SMK Kuala Kubu Bharu sepanjang sehari persekolahan pada hari itu. Saya harap pihak sekolah akan pastikan semua perkara yang telah ditetapkan dapat dipastikan pelaksanaannya.