PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

02 September 2008

BAGAIMANAKAH UPSR DAERAH HULU SELANGOR TAHUN INI?

Tidak lama lagi UPSR yang sebenar akan bermula. Tidak banyak masa untuk itu. Murid-murid perlu menyediakan diri pada saat terakhir. Para guru pula jangan abaikan anak didik kita itu.

Percubaan pada tahun ini Hulu Selangor hanya mendapat 60.80% dengan GPSnya 2.57. Pelajar yang mencapai cemerlang, semua A dalam peperiksaan ini hanya 92 orang daripada 4207 orang calon. peratusannya ialah 2.19 peratus. Masih terlalu kecil angkanya.

Paling menarik untuk direnung ialah seramai 457 orang gagal satu subjek daripada semua subjek yang mereka ambil. Angka ini mewakali 10.86%. Bayangkan jika semua sekolah dapat menyelamatkan semua murid ini supaya lulus 1 subjek berkenaan. Kita ada tambahan peratusan sebanyak 10.86%. Ini sudah mampu meletakkan angka daerah hingga lebih 70%. Ini angka sasaran daerah.

Semua sekolah diharap kenal pasti mereka ini. Senarai nama mereka boleh diambil daripada sistem SAP. Buatlah sesuatu supaya mereka boleh diselamatkan.

PENGUMPULAN DATA SAP PERCUBAAN PMR 2008

Assalamualaikum......

Kepada semua sekolah menengah, khasnya guru yang diberi tanggungjawab menguruskan sistem SAP Percubaan PMR, harap besok 3hb September 2008 semua data analisis ini dapat dibereskan. Kejayaan penggabungan semua data peringkat daerah bergantung pada tuan-tuan semua. Oleh itu, semoga semua perkara yang perlu dapat dibawa dalam mesyuarat penyelarasan.

Sebarang masalah dalam data sekolah masing-masing akan mendatangkan masalah dalam penggabungan data peringkat daerah. Jangan lupa hadir mesyuarat esok dan sediakan semua maklumat dan data dalam SAP masing-masing.

Walaupun bulan puasa, rasanya tidak menjadi masalah untuk melaksanakan tugas tersebut. Rasanya bulan puasa akan menjadikan tugas kita lebih efisein.

Jumpa esok dalam mesyuarat kita tersebut.