PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

19 August 2008

UJI BAKAT SEKOLAH SENI PERINGKAT DAERAH HULU SELANGOR

Terima kasih kepada semua murid yang hadir dalam uji bakat tersebut di PKG Kalumpang. Pada peringkat awalnya hanya ada 15 orang yang menghantar borang untuk Uji bakat. Pada 11 Ogos 2008, pada hari Uji bakat tersebut, didapati 29 orang telah hadir uji bakat.

Semua yang hadir telah melalui uji bakat tersebut, selepas semua borang yang sepatutnya ada pada uji bakat tersebut dapat diselesaikan. Pihak JPN Selangor (En Azhar bin Arifin - Ketua Unit Sains Kemanusiaan) bersama beberapa orang penguji telah dapat menyelesaikan uji bakat tersebut.

Bagi saya berjaya atau gagal murid-murid dalam uji bakat tersebut tidaklah begitu penting. Tempat yang disediakan memang terhad. Paling penting murid yang berminat daripada daerah ini dapat turut serta.

Semuga hasrat masing-masing akan terhasil.

MESYUARAT PENGUMPULAN DATA PEMANTAUAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN 2008

Assalamulaikum dan selamat sejahtera kepada semua pentadbir sekolah.

Surat baru sahaja diedarkan pada minggu lalu tentang mesyuarat berkaitan akan diadakan pada 20 Ogos 2008 di Bilik Mesyuarat SKKKB (PPD Cawangan).

Sesi pertama pada 8.30 pagi melibatkan:
1. Semua 16 buah sekolah menengah.
2. 9 buah sekolah SJK Tamil.
3. 9 buah sekolah SHK Cina.

Sesi kedua pada 2.30 petang melibatkan
1. 30 buah sekolah Kebangsaan.

Semua Penolong Kanan Kurikulum dikehendaki hadir dengan membawa maklumat pemantauan pengajaran dan pembelajaran oleh pentadbir sekolah masing-masing.

Lengkapkan borang yang dikehendaki. Sila bawa dokumen sokongan yang dikehendaki seperti:
1. Jadual Pemantauan.
2. Instrumen pemantauan yang digunakanSila pastikan PK hadir mesyuarat.

Jika terpaksa menghadiri peperiksaan PTK dan lain-lain, sila pastikan ada wakil yang hadir dan bawa semua maklumat yang dikehendaki.