PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

29 December 2008

MESYUARAT GURU SEKOLAH MENENGAH PADA 30 DISEMBER 2008

Assalamualaikum...

Pada tarikh 30 Disember 2008 akan berlangsung mesyuarat guru pertama di sekolah-sekolah teertentu. Terdapat 10 buah sekolah menengah yang akan bermesyuarat. Antara sekolah tersebut ialah:
1. SMK Ampang Pecah.
2. SMK Kg. Soeharto.
3. SMK Gedangsa.
4. SMK Bandar Baru Btg Kali.
5. SMK Bandar Sungai Buaya.
6. SMK Syed Mashor.
7. SMK Kalumpang.
8. SMK Sungai Choh.
9. SMK Dato Hj Kamaruddin.
10. SAM Tinggi Kuala Kubu Bharu.

Mungkin beberapa buah sekolah sahaja yang wakil PPD akan turut serta. Pegawai di Pengurusan Akademik ramai yang ada mesyuarat di tempat lain, termasuk di Putrajaya.

Saya telah berkesempatan hadir dalam mesyuarat bersama guru-guru SMK Serendah pada 26 Disember 2008 (Jumaat).. Saya berharap sekolah SMK Serendah dapat bergerak dengan baik walaupun masih tidak ada Pengetua pada masa sekarang. Saya percaya kepimpinan Penolong Kanan yang ada sekarang masih mampu memastikan persekolahan awal 2009 akan berjalan dan diurus dengan baik dan lancar.

Jika ada kesempatan saya akan turut serta dalam mesyuarat guru di SMK Syed Mashor pada 30 Disember 2008. Walau bagaimanapun mungkin hanya untuk masa yang singkat sahaja kerana saya perlu menghadiri majlis di Shah Alam pada tarikh yang sama, bersama Tuan PPD dalam majlis yang dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Selangor.

AWAL MUHARAM 1430

Assalamulaikum....
Pada hari ini 29 Disember 2008, semua kakitangan kerajaan termasuk warga pendidikan bercuti. Guru-guru memang masih bercuti panjang. Namun sesi persekolahan sudah hampir. Persiapan terakhir oleh semua pihak sedang giat dilakukan supaya semua perkara berjalan dengan teratur dan lancar.

Sempena awal Hijrah ini marilah kita berazam semoga tahun 1430 ini akan menghasilkan segala kegemilangan. Sebelum semua itu terhasil marilah kita bertekad untuk melakukan tanggungjawab kita sebaik mungkin. lakukan tugas kita dengan penuh tanggungjawab dan ikhlas.

Segala kekurangan dan kelemahan yang dilakukan pada tahun-tahun sebelum ini hendaklah dielakkan. Biarlah kita menjadi insan yang dipenuhi dengan perkara-perkara positif sahaja. Kita mesti yakin dengan usaha yang keras semua pihak kita bakal menghasilkan apa-apa sahaja yang baik dan cemerlang dalam pendidikan khasnya.