PEGAWAI-PEGAWAI PENGURUSAN AKADEMIK

19 January 2008

Peraduan Menulis Cerita Kanak-Kanak Sempena Hari Guru 2008 Peringkat Kebangsaan

Peraduan Menulis Cerita Kanak-kanak Sempena Hari Guru 2008 Peringkat Kebangsaan, di sini dilinkkan Laman Web KPM yang menyiarkan perkara tersebut.
http://apps2.emoe.gov.my/tayang.php?laman=pemberitahuan&unit=utama&bhs=my&info=60&mod=baca

Terdapat 3 kategori yang dipertandingkan.
a. Kategori Guru
b. Kategori Murid Sekolah Rendah (Tahun 4 – 6)
c. Kategori Murid Sekolah Menengah (Tingkatan 1 – 5)

Borang penyertaan juga boleh dimuat turun daripada web tersebut. Semoga ramai pelajar dan guru-guru Hulu Selangor akan menyertai pertandingan ini. Mengikut Unit Bahasa PPD Hulu Selangor, suatu ketika dahulu sekolah daerah Hulu Selangor terdapat peserta memenangi peringkat Negeri dan Kebangsaan. Sejak kebelakangan ini keadaan tersebut tidak lagi berlaku.

Semoga bakat-bakat besar yang ada di daerah ini akan dapat di ketengahkan semula.

MESYUARAT PENYELARAS MAKMAL KOMPUTER DAN ICT DAERAH HULU SELANGOR

Mesyuarat akan diadakan pada:

21 Januari 2008.
08.30 pagi
SK Antara Gapi

Mesyuarat ini diurus dan dikendalikan oleh Unit ICT, Sektor Pengurusan Sekolah bawah kelolaan Pn Yusma dan En Mohamad Ajmain. Biasanya mesyuarat dikendalikan oleh KUTV. Oleh kerana ada keperluan yang lebih awal daripada Unit ICT, maka unit ICT mengambil alih pengurusan mesyuarat.

Pada mesyuarat ini semua pegawai di PPD yang berkait dengan ICT akan cuba sama-sama berjumpa penyelaras makmal komputer dan ICT.

Semoga semua penyelaras makmal komputer / penyelaras ICt yang dipanggil untuk mesyuarat dapat menghadirkan diri pada ketetapan tersebut. Semoga jumpa di tempat mesyuarat tersebut.